Ravi

Tänään oli raviruunan maneesipäivä. On tullut entistä selvemmäksi miksi lämpöisistä harvoin tulee korkean luokan ratsuja. Blues osaa perusasiat ja kulkee jonkinlaisessa peräänannossa käynnissä ja ravissa sekä taipuu pohkeen ympärille. Laukata tämä osaa hädintuskin, mutta ei tarvitsekaan ja raveissa se on epätoivottua. Kauhean yritteliäs hän on sillä fysiikalla mitä on ja en vaadi enempää mitä kykenee menemään. Suomenhevoset on eri asia, itsellänikin muutama ex-ravuri aikanaan ollut joista tuli hyviä ratsuja. Uskon että vaihteleva treeni tekee jo uran ehtoopuolella olevalle ruunalle kuitenkin hyvää, sekä psyykeelle että kropalle jumpan kannalta. #lämminverinen #lämminverinenravihevonen #raviurheilu #ravurillaratsastusta ...

30 0

Puhutaanko hetki ruokinnasta?🍽

Moni varmasti tietää, että kilpahevosen ruokinta vaatii erityistä tarkkuutta sekä suunnittelua.🐴 Kilpakäytössä oleva hevonen tarvitsee tasapainoisen ruokinnan ja laadukkaat rehut, jotta pystyy suorittamaan omalla tasollaan. Ruokinnalla on suuri merkitys hyvän ja huolellisen valmistautumisen ohella. Oma osansa on tietty suoritusten onnistumiseen.Ravilähdön voittoa ei saavuteta pelkästään oikealla ruokinnalla, mutta voitto voidaan kuitenkin aina pilata vääränlaisella ruokinnalla.

Vuosien aikana ollaan kokeiltu monia eri rehumerkkejä. Mm. Criollo, Norra, Kraft, St. Hippolyt. Rehujen saatavuus, valikoima ja laatu vaikuttavat aina valintaan. Meillä on ollut käytössä nyt Racingin rehut. Racingiltä on löytynyt laajan rehuvalikoiman ansiosta jokaiselle hevoselle toimiva rehu.

Meidän hevoset saa aamuin ja illoin litistettyä kauraa sekä siihen päälle niille sopivat väkkärit. Iltaisin ruokaan tulee mukaan pellava ja hamppu sekä hevoselle tarpeelliset lisäravinteet.

Meiltä löytyy racingin rehusarjasta:
•Perfect Mix
•Selected
•Trophy
•Speedpower
•Mash
•Mineral plus
•Smart

❔Päivän kysymys: Minkä merkin rehuja teillä syötetään ja miksi?🤗 Kommenteissa keskustelu vapaa!

#rehut #racingrehut #hevosenruokinta #lämminverinen #lämminverinenravihevonen #warmblood #varmblodigtravare #standardbred #ravihevonen #raviurheilu #harnessracing #travsport #backontrack
...

105 23

Viikonloppu jo näköpiirissä! Aurinkokin pilkistelee.☀️

#HevoseniVuosi
#Hevoskalenteri
#HyötykirjojaHevosarkeen
#Hevosarki
#Hevoset
#Hevonen
#Ponit
#Ratsastus
#Raviurheilu
#KoiraniVuosi
#Koirakalenteri
#TassunJäljet
#Koirat
#Koira
#KoiranElämää
#KoiranKanssa
...

38 0

2. 4-v. Nelivuotislähdön voittaja Brenna ja Ilkka Hoffren #raviurheilu #ravit #jokimaaravit #lahti ...

112 2

Perjantain Hevosurheilussa ravivalmentaja Risto Airaksinen kertoo omat konstinsa siihen, miten vinon hevosen saa suoraksi. Ratsastuksen Personal Trainerina on Anne-Maarit Hyttinen, joka muistuttaa, että hyvä hapenottokyky on tärkeää myös ratsastajalle.

Miten hevosta sitten jumpataan suoremmaksi? Mitä erityistä oli aikanaan Stefan Melanderin valmennustyylissä? Mitä erityisesti nuorten hevosten kanssa on otettava huomioon. Perjantain Hevosurheilu kertoo.

Viime viikolla järjestettiin Jokimaalla jalostuksen superpäivät, joiden yhteydessä arvosteltiin jalostukseen peräti 33 oria. Hevosurheilu julkaisee tässä numerossa lämminveristen juoksijoiden arvostelut. Suomenhevosten arvostelut julkaistaan ensi perjantain lehdessä.

Tutustumme myös Risto Salmelaan, jonka valmennettavat tekevät tällä hetkellä hienoa jälkeä. Vuosi on alkanut mainiosti, kun kahdeksan starttia on tuonut ylöjärveläistalliin kolme voittoa ja kolme himmeämpää totosijaa. Täysosumista kaksi on Tampereella kilpailevan, vuonna 2014 syntyneen Want To Wheelsin kavionjälkeä. Se onnistui ensin tammikuussa Turun Toto75-kierroksella ja otti toisen tolpan putkeen Porin Magic Mondayssa.

Ratsastuksen Personal Trainerina on tällä kertaa Anne-Maarit Hyttinen. Hyttisen tekemien kuntotestien mukaan keskivertoratsastaja on hapenottokyvyltään hieman keskivertokansalaista heikompi. Hän on viimeisen 15 vuoden aikana kerännyt noin 5000 suomalaisratsastajan kuntotestitulokset ja tehnyt niistä ratsastajien lajispesifit viitearvot. Hän on tarjonnut materiaalia myös lajiliitto SRL:lle. Hapenottokykyä kannattaa parantaa. Väitöskirjatulostensa kautta Hyttinen havaitsi, että kestävyyden ja voimaharjoittelun yhdistäminen olisi ratsastajalle tarkoituksenmukaisinta muun muassa siksi, että ratsastajat mielellään toteavat, ettei heillä ole aikaa oheisharjoittelulle.
Miksi hapenottokyvystä puhutaan niin paljon? Mitkä tekijät laskevat hapenottokykyä ja lihasten voimatasoa? Millä niitä saa paremmaksi? Lue vinkit perjantain Hevosurheilusta.

Hevosurheilu ja 7 oikein palvelevat paitsi printtinä, myös diginä.

Kannen kuva: Leena Alérini

#hevosurheilu #hevosurheilulehti
#ravit #raviurheilu #ravuri
#ratsastus #hevonen #hevosjalostus
#travs
...

86 0

Keskiviikkolehti nostaa esiin lauantaina starttaavan porilaisruuna Mr Big Moneyn Mia Lammiselta sekä Salmisen raviurheilevat romaniveljekset Rikun, Hemmin ja Mertsin.

Kotiradallaan tälläkin viikolla starttaava Mr Big Money ei ollut valmis ikäluokkakilpailuihin, mutta esiintyy nyt viisivuotiaana todellisen kilpahevosen elkein. Lisäksi valmentaja Mia Lamminen sanoo, että se tulee mielellään ihmistä vastaan, suorastaan huomiota kaipaavasti.
Mainiosti vuoden aloittaneen Mr Big Moneyn parhaaksi ominaisuudeksi nousee sitkeys. ”Myös kuskit ovat tykänneet ja sanoneet samaa. Että se jaksaa aina yrittää”, Lamminen luonnehtii.

Riku, Hemmi ja Mertsi Salminen ovat etniseltä taustaltaan vähemmistökansaa, Suomen romaneja. Syrjintää valtaväestön toimesta he kokevat edelleen silloin tällöin. ”Samalla tavalla kuin valtaväestöstäkin, osa mustalaisista on syrjäytynyt ja elänyt huonon elämän. Ihminen pitää kohdata aina ihmisenä”, Riku Salminen sanoo. Hän on veljeksistä vanhin ja on työskennellyt viimeiset neljä vuotta Pekka Korven tallilla.
”Vuonna 2016 oli suunnitelmissa lähteä Ruotsiin, ja paikkakin oli katsottu jo valmiiksi. Samaan aikaan Pekka haki työntekijää. Siihen mahdollisuuteen ei voinut olla tarttumatta”, Riku Salminen kertoo.

Sukulinjat-sarjassa vuorossa toisistaan kertovat äänekoskelaiset isä ja tytär, Harri ja Terhi Kotilainen.

Äänessä-palstalla keskustellaan Grosboisissa Prix de Franceen tähdänneen ja Vincennesin jo valloittaneen Aetos Kronoksen hoitajan Heli Tarrimaan kanssa.

Ajankohtaisuutisissa käymme läpi myös raveja koskettavaa arpajaislain uudistusta.

Hevosurheilu palvelee sekä digi- että printtiversiona.

Kannen kuva: Anu Leppänen

#hevosurheilu #hevosurheilulehti
#ravit #raviurheilu #ravuri
#ratsastus #hevonen #hevosjalostus
#travsport #harnessracing #monté
#kavioliiga #oulunravit #äimärautio
...

67 0
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.